پس از اختراع قفل دیجیتال در سال های اولیه دهه ۶۰ میلادی، آمار سرقت هایی که از خانه ها انجام میشد سیر نزولی به خود گرفت، پس از اینکه خانه ها از این قفل ها برای حفاظت از درب ها استفاده کردند، تعداد سرقت هایی که از درب منازل صورت میگرفت به نصف رسیدند.

به مرور زمان پس از معرفی تکنولوژی های جدیدتر و به روی کار آمدن قفل های بیومتریک درب امنیت هم افزایش یافت، در این زمان قفل اثر انگشت برای نخستین بار معرفی شد.

قفل اثر انگشت ایمن ترین روش دسترسی به درب ورودی ساختمان است که با حذف کلید ها امنیت و راحتی را افزایش میدهد.

 

احتمال هک شدن قفل های بیومتریک

 

قفل بیومتریک از ویژگی های فیزیکی بدن انسان مانند اثر انگشت،  قفل تشخیص چهره و یا عنبیه چشم استفاده میکند به همین دلیل هم امنیت فوق العاده بالایی دارد. به این دلیل که قفل های بیومتریک امنیت بسیار بالایی دارند احتمال هک کردن آنها تقریبا ۱ در میلیارد است،. به این دلیل که اثر انگشت و یا ویژگی های بیومتریک هر شخصی متعلق به خود اوست و هیچ کس دیگیری نمیتواند به آنها دسترسی داشته باشد. به همین دلیل آنها را به عنوان ایمن ترین روش های دسترسی میشناسند.

 

عملکر دستیگره های اثر انگشتی هوشمند به چه صورت است؟

به این دلیل که پس از معرفی دستگیره هایی که با استفاده از تکنولوژی بیومتریک استفاده کار میکنند محبوبیت آنها افزوده شد، سازندگان آنها تصمیم به معرفی انواع دیگر آنها مانند قفل های تشخیص صدا، تشخیص چهره و تشخیص عنبیه چشم را هم گرفتند.

روش های تشخیص چهره و تشخیص عنبیه چشم کمی گران هستند و برای تامین امنیت خانه و.. کاربرد زیادی ندارند، همچنین سیستم تشخیص صدا با وجود اینکه ارزان و در دسترس است، اما اگر بنا به دلایلی مانند سرماخوردگی صدای کاربر تغییر کرده باشد ممکن است کارایی خوبی نداشته باشد و درب را باز نکند، برای جلوگیری از این مشکل، در آنها از روش های دیگری مانند رمز هم استفاده میشود.

اما دسترسی با اثر انگشت هم قیمت مناسبی دارد و هم اثر انشگت افراد مانند چهره و صدا در شرایط خاص تغییر نمیکنند و همیشه ثابت اند.