در مقالات قبلی سایت در مورد سیستم های هوشمند و خانه های هوشمند صحبت کردیم، یکی از اصول اساسی برای هوشمند سازی ساختمان ها برق کشی آنها است. در ادامه این نوشته در مورد این سیستم توضیح خواهیم داد.
دو روش برای برق کشی در ساختمان هوشمند وجود دارد:
- کابل کشی
- برق کشی بی سیم
تفاوت هوشمند سازی خانه با کابل کشی و بی سیم
یکی از جدیدترین تکنولوژی های هوشمند سازی خانه ها استفاده از تکنولوژی بی سیم است، که برای نصب و راه اندازی خانه های بیسیم و بدون نیاز به صرف زمان زیاد از آن استفاده میشود.
زمانی که از خانه های هوشمند بی سیم استفاده میشود، یک سیستم کنترل مرکزی در خانه نصب میکنند که میتواند از طریق نرم افزار های هوشمند و سیستم مدیریت مرکزی، سیستم های گرمایشی، سرمایشی و… را مدیریت نماید.
اما استفاده از برق کشی کابلی در هوشمند سازی ساختمان ها، شبیه به برق کشی سنتی در ساختمان است، در این روش باید اجزای خانه هوشمند را با استفاده از کابل بهم متصل نمود.
مثلا برای متصل کردن قفل دیجبتال به سایر سیستم ها باید از سیستم های کابلی استفاده کرد.
مراحل برق کشی در سیستم هوشمند برق ساختمان
نقشه سیم کشی
پیش از اغاز برق کشی ساختمان لازم است که یک نقشه اولیه برای آن تدوین نمایید. تا همه کارها به صورت اصولی پیش برود.
اندازه و خط تراز
بعد از اینکه نقشه راه را ترسیم کردید باید خطوط تراز را بکشید، در این کار باید استانداردهای ارتفاع کلی و پریز و تجهیزات دیگر را در نظر بگیرید. اینکار را باید با استفاده از تراز و لیزر نشانه گذاری کنید.
کنده کاری
بعد از اینکه خطوط اصلی مشخص شدند نبت این میرسد که جای رد شدن سیم ها را در نظر بگیرید. و جای قوطی ها برق، و لوله ها را در دیوار مشخص نمایید. برای اینکار میتوان از دستگاه های پیشرفته ای از جمله شیار زن و بتن کن استفاده کنید.
قوطی گذاری
بعد از اینکه شیارها و کنده کاری ها را انجام دادید باید قوطی های برق و لوه ها را در آن قرار دهید.
سیم کشی
پس از اینکه این مرحله به پایان رسید نوبت به این میرسد که سیم کشی را انجام دهید، برای اینکار سیم های برق را از داخل لوله های مخصوصی که در دیوار ایحاد کرده اید، رد کنید. . سپس آنها را به کلید، پریز و بخش هایی که با برق کار میکنند متصل کنید. و سپس سیستم های هوشمند را به برق متصل نمایید.
ثبت ديدگاه